WLP518 Opshaug Kveik, hentet av Lars Marius Garshol og isolert fra en mikset kultur som tilhørte Harald Opshaug, som driver et gårdsbryggeri på Stranda.
Denne kveikstammen ble brukt i 1990-årene for å produsere flere forskjellige kornøl-stiler.
Den er relativt ren og nøytral i smak og aroma, og har en temperaturtoleranse opp mot 35°C
Ettersom opshaug kveiken er såpass ren kan den brukes til de aller fleste øltyper. Den gir mye spillerom til humla, noe som gjør den veldig god i humlefokuserte øl som IPA og pale ales.
- Utgjæring: 70-80 %
- Flokkulering: Medium-Høy
- Foretrukket gjæringstemperatur: 25-35°C
- Alkoholtoleranse: Medium-Høy (8-12%)
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. I følge
målinger gjort hos White Labs
er det så mye som 71% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre så lenge du lager en starter (forkultur).
Les mer om dette i
vår gjærstarter-guide.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. Til hver batch utarbeider de en rapport, og du kan hente opp rapporten til gjærpakken du har i hånden
her.
Har vi ikke gjærstammen du ser etter på lager så kan du legge inn en ordre allikevel. Da sørger vi for at den kommer med på førstkommende bestilling fra White Labs. Vi bestiller normalt gjær annenhver uke.