OBS: Dette settet kan kun hentes i butikk/Pick-up-point eller sendes med pall / budbil.
Bryggeren lager vørter, mens gjæren lager øl sies det. Og er det noe som er viktig for en god fermentering så er det oksygen. Gjæren bruker oksygenet til å lage nye celler, så det er kritisk med oksygen i de første timene av gjæringsprosessen.
Man kan gi vørten oksygen ved å riste på den, eller ved å bruke en vørterlufter. Men for optimale forhold (>10 ppm med oksygen) så er det nødvendig å tilføre ren oksygen.
Dette settet gir deg alt du trenger for å tilføre nødvendige mengder oksygen i vørteren din.
Settet inkluderer følgende
- Regulator med tilhørende flowmeter
- Slange
- Oksygeneringsstein
- 1 kg oksygenflaske
Instrukser for bruk:
Sjekk at regulatoren er satt korrekt på flasken, og at det ikke er noen lekkasjer i overgangene mellom flasken, regulatoren, slangen, eller steinen. Unngå å ta på steinen med ubeskyttede fingre, da fett og smuss kan tette porene i steinen. Steriliser steinen og slangen med f.eks Star San.
Senk steinen ned i vørteren og skru på regulatoren til du såvidt ser boblene komme opp til overflaten (ca 1L/minutt). Før steinen rundt i væsken i ca et minutt for å fordele oksygenet i væsken. Steng ventilen og skru den av flasken for å forhindre eventuelle lekkasjer. Skyll steinen under rennende varmt vann. Hvis steinen smusser seg til så kan den kokes eller renses med PBW.
Spesielle fare:
Ikke brennbart, men brannfarlig ved kontakt med brennbare stoffer, f.eks olje,
fett, tekstiler. Brannfremmende (avgir oksygen). Selv en liten økning av
oksygeninnholdet i luften øker risikoen for brann (forbrenningshastigheten). Ved
påvirkning av brann kan flaskene revne/eksplodere