Hva er Hard Seltzer?

I de seneste årene har det vært vanskelig å unngå den siste nyheten innen hjemmebrygging: Hard Seltzer.
Det er tydelig at denne friske og fruktige sommerdrikken er kommet for å bli.

 

Tenk fruktig, tenk forfriskende

Alkoholisk seltzer kommer i to varianter, Hard Seltzer og Spiked Seltzer. Spiked seltzer er ”kun” smakstilsatt vann som er tilsatt en ren alkohol, oftest vodka. Men Hard Seltzer er en gjæret drikk som kan gi et mer spennende smaksbilde. Fruktsmakene kan komme fra f.eks. fruktjuice eller fruktkonsentrater.

Noen av de vanligste smakene inkluderer en mengde ulike sitrus, bær og tropiske frukter. Her er bare noen eksempler:

 

Ananas

Bringebær

• Sitron/Lime

• Rød appelsin (Blodappelsin)

• Kiwi

• Mango

• Pasjonsfrukt

• Fersken

• Jordbær

• Vannmelon

Hvordan lager man Hard Seltzer?

Som alle andre alkoholholdige drikker som brygges (inkludert ditt favorittøl) så ligger nøkkelen til et godt produkt i gjæringsprossessen. Man må ha nok sukker for å oppnå ønsket innhold alkohol (Normalt ligger hard seltzer rundt 4-6% ABV), man må ha en god gjær, nok av næring til gjæret og (i noen tilfeller) klaringsmiddel.

 

Mangrove Jacks har noen gode sett som inneholder alt du trenger for å lage en god batch med Hard Seltzer. I disse settene følger det med flytende sukkersirup som gjør det svært enkelt å blande det ut i vann før man tilsetter gjæret.

 

Lag Hard Seltzer i 3 trinn

Det er veldig enkelt å brygge en forfriskende, alkoholholdig spritzer hjemme med Mangrove Jacks produkter.

Dette gjøres i 3 enkle steg:

1. Hell innholdet (sirupen) + vann i din gjæringsbøtte og rør godt rundt. Tilsett gjær

2. 7 dagar senere, tilsett pakken med fruktaroma.

3. Fyll flasker, bokser eller fat med og lagre i ca. 2 uker. Kjøl ned og server!

 

Så, om ca. tre uker eller mindre, kan du slappe av med den perfekte sommerdrinken som virkelig kan nytes hele året.

 

lag hard seltzer i 3 trinn

Lag din egen Hard Seltzer fra grunnen

Det er også latterlig enkelt å lage sin hard seltzer helt fra grunnen. Egentlig handler det om et fåtall råvarer og resultatet blir utrolig herlig.
Vi har selv laget oss en deilig ingefær-seltzer som inneholder følgende:

 

Oppskrift til 20 liter hard seltzer: 

• 1 kg ferdig skrelt ingefær i blender

• 2 kg dekstrose

• 500g mørkt rørsukker

MJ seltzer gjær

• Sukkerlake

• 1-2 kg ingefærjuice (Valgfritt)

• Sitronjuice (valgfritt)

Campden (Sulfitt)

Sorbistat

 

Tips: Om du liker det litt spicy så anbefaler vi å tilsette litt god chili.

 

Fremgangsmåte:

1. Skrell ca. 1kg ingefær og kjør det i en blender.

 

2. Tilsett ingefær «mosen» sammen med 2kg dekstrose og 500g mørkt rørsukker i gjæringsbøtten.

 

3. Topp opp med vann til 20 liter markeringen på gjæringsbøtten.

 

4. Tilsett en pakke med MJ Hard Seltzer gjær og sett gjæringsbøtten til gjæring et sted med stabil temperatur på ca 20°C. La brygget stå til gjæring i ca en uke.

 

5. Når det er ferdig gjæret kan du tilsette mer ingefær for å booste smaken. Smaken fra ingefæren du tilsatte i starten av gjæringen vil mest sannsynlig svekkes noe pga. utgjæringen. Vi digger ingefær og tilsetter 2 kg til med ingefærjuice og sitron saft fra 5 store sitroner. Så tilsetter vi sukkerlake med 1 kg sukker.
(Laken ble varmet opp til minst 71c for pasteurisering).

 

6. Tilsett Campden (sulfitt) (1g/10L) og sorbistat (1g/10L) for å sikre at gjæringen ikke fortsetter. Dette gjør det da mulig for deg å tilsette sukker for å ettersøte dersom du ønsker det. Vi anbefaler uansett å ettersøte litt med dekstrose, dette vil runde av seltzeren slik at den ikke blir for skarp fra all ingefæren og sitronjuicen.

 

Klaring: Å klarne ditt brygg er selvfølgelig valgfritt. Noen liker den lett tåkete, mens andre vil helst ha den krystallklar. Dersom du ønsker å klarne din hard seltzer anbefaler vi å bruke MJ Powder Beer Finings eller Kieselsol sammen med Chitosan.

Din Hard Seltzer er klar for å tapping ca. 2 døgn etter du tilsatte klaringsmiddelet. Husk at hvis du bruker Campden og Sorbistat for å stanse videre gjæring, så er det ikke mulig å karbonere naturlig på flaske lengre. Derfor anbefaler vi å karbonere på fat for så å tappe på flasker eller boks via. Beergun.

 

Husk! Når det kommer til Hard Seltzer er det din fantasi som setter grensene, på samme måte som innen ølbrygging. Bruk gjerne oppskriften vår som en referanse og bytt ut ingefær med det du ønsker av smaker. PS. Dersom du ønsker å tilsette sitron/lime/grapefrukt eller annen tropisk frukt anbefaler vi at du venter med å tilsette fruktjuicen til din hard seltzer er ferdig gjæret.
Tilsett din fruktjuice sammen med Campden og Sorbistat for å befare friskheten fra juicen du ønsker å bruke.

 

Kos deg!

hvordan lager man hard seltzer

TILBEHØR

 

10%
3 799,-
4 234,-
Stavanger: 4
79,-
Stavanger: 20+
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.