Lag din egen Hard Seltzer fra grunnen
Det er også latterlig enkelt å lage sin hard seltzer helt fra grunnen. Egentlig handler det om et fåtall råvarer og resultatet blir utrolig herlig.
Vi har selv laget oss en deilig ingefær-seltzer som inneholder følgende:
Oppskrift til 20 liter hard seltzer:
• 1 kg ferdig skrelt ingefær i blender
• 2 kg dekstrose
• 500g mørkt rørsukker
• MJ seltzer gjær
• Sukkerlake
• 1-2 kg ingefærjuice (Valgfritt)
• Sitronjuice (valgfritt)
• Campden (Sulfitt)
• Sorbistat
Tips: Om du liker det litt spicy så anbefaler vi å tilsette litt god chili.
Fremgangsmåte:
1. Skrell ca. 1kg ingefær og kjør det i en blender.
2. Tilsett ingefær «mosen» sammen med 2kg dekstrose og 500g mørkt rørsukker i gjæringsbøtten.
3. Topp opp med vann til 20 liter markeringen på gjæringsbøtten.
4. Tilsett en pakke med MJ Hard Seltzer gjær og sett gjæringsbøtten til gjæring et sted med stabil temperatur på ca 20°C. La brygget stå til gjæring i ca en uke.
5. Når det er ferdig gjæret kan du tilsette mer ingefær for å booste smaken. Smaken fra ingefæren du tilsatte i starten av gjæringen vil mest sannsynlig svekkes noe pga. utgjæringen. Vi digger ingefær og tilsetter 2 kg til med ingefærjuice og sitron saft fra 5 store sitroner. Så tilsetter vi sukkerlake med 1 kg sukker.
(Laken ble varmet opp til minst 71c for pasteurisering).
6. Tilsett Campden (sulfitt) (1g/10L) og sorbistat (1g/10L) for å sikre at gjæringen ikke fortsetter. Dette gjør det da mulig for deg å tilsette sukker for å ettersøte dersom du ønsker det. Vi anbefaler uansett å ettersøte litt med dekstrose, dette vil runde av seltzeren slik at den ikke blir for skarp fra all ingefæren og sitronjuicen.
Klaring: Å klarne ditt brygg er selvfølgelig valgfritt. Noen liker den lett tåkete, mens andre vil helst ha den krystallklar. Dersom du ønsker å klarne din hard seltzer anbefaler vi å bruke MJ Powder Beer Finings eller Kieselsol sammen med Chitosan.
Din Hard Seltzer er klar for å tapping ca. 2 døgn etter du tilsatte klaringsmiddelet. Husk at hvis du bruker Campden og Sorbistat for å stanse videre gjæring, så er det ikke mulig å karbonere naturlig på flaske lengre. Derfor anbefaler vi å karbonere på fat for så å tappe på flasker eller boks via. Beergun.
Husk! Når det kommer til Hard Seltzer er det din fantasi som setter grensene, på samme måte som innen ølbrygging. Bruk gjerne oppskriften vår som en referanse og bytt ut ingefær med det du ønsker av smaker. PS. Dersom du ønsker å tilsette sitron/lime/grapefrukt eller annen tropisk frukt anbefaler vi at du venter med å tilsette fruktjuicen til din hard seltzer er ferdig gjæret.
Tilsett din fruktjuice sammen med Campden og Sorbistat for å befare friskheten fra juicen du ønsker å bruke.
Kos deg!