Best Heidelberg hvete er et basismalt
som hovedsakelig brukes i tyske hveteøl. Siden maltkornene mangler skall, kan
det by på utskyllingsproblemer hvis det brukes i mengdeforhold større enn 50 %,
og/eller man ikke benytter en proteinrast under mesken. En proteinrast er et
temperaturtrinn på rundt 50 grader som vil bryte ned en del av proteinene som
ellers kan gjøre at mesken går tett.
Alternativt kan man
tilsette risskall i mesken for å lette skyllingen.
Hvetemalt er også en
vesentlig bestanddel i ølsorter som saison og kölsch.
Kan også benyttes i
mindre mengder i andre ølsorter som et middel for å høyne skumfastheten. En
typisk anbefaling er da at man benytter 5-20 % hvetemalt.
1. Bestiller du malt til et eller flere brygg? Hjelp oss med å sende dette i riktig forpakning;
Alle malttyper som bestilles over et kilo, blir pakket i separate poser.
Flere malttyper i samme ordre med volum under et kilo vil bli behandlet som en oppskrift og sendt blandet i en pose med mindre du spesifiserer annet når du går til kassen. Dette gjør du i «Melding til salgsavdelingen».
2. Bestilling av malt generelt;
Skal du for eksempel skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram sjokolademalt så må du bestille følgende:
4 x 1 kg pale malt
5 x 100g pale malt
1 x 100g sjokolademalt, videre skrive under «Melding til salgsavdelingen» når du går til kassen, at du skal ha 80g og ikke 100g
3. Skal du ha knust malt, så må det velges i nedtrekkmenyen over