Et melanoidinmalt fra tyske Bestmalz.
Melanoidiner er et resultat av maillard-reaksjoner. Dette
maltet tilfører dermed en dypere, mer kompleks maltsmak til alle øl der
det er ønskelig. Men bidrar også med en del farge, så bør ikke brukes i
helt lyse øl. Dette maltet bidrar også med ekstra dextriner.
Kan i følge produsenten brukes i mengdeforhold mellom 5 og 50 %.
1. Bestiller du malt til et eller flere brygg? Hjelp oss med å sende dette i riktig forpakning;
Alle malttyper som bestilles over et kilo, blir pakket i separate poser.
Flere malttyper i samme ordre med volum under et kilo vil bli behandlet som en oppskrift og sendt blandet i en pose med mindre du spesifiserer annet når du går til kassen. Dette gjør du i «Melding til salgsavdelingen».
2. Bestilling av malt generelt;
Skal du for eksempel skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram sjokolademalt så må du bestille følgende:
4 x 1 kg pale malt
5 x 100g pale malt
1 x 100g sjokolademalt, videre skrive under «Melding til salgsavdelingen» når du går til kassen, at du skal ha 80g og ikke 100g
3. Skal du ha knust malt, så må det velges i nedtrekkmenyen over